Komunie i chrzciny

Dzień Pierwszej Komunii Św., jak i dzień Chrztu Św. to przeżycie dla każdego dziecka, ale również dla jego rodziców. Aby ułatwić Państwu przygotowanie tak ważnej rodzinnej uroczystości, zapraszamy do korzystania z naszej oferty na przyjęcia z okazji komunii oraz chrztu.

Przygotujemy kulinarną oprawę wydarzenia, podczas gdy Państwo będziecie mogli w spokoju celebrować
ten dzień z rodziną i przyjaciółmi. Zapewnimy Państwu profesjonalną obsługę w wyznaczonym miejscu i czasie.
Poniżej przedstawiamy dwie przykładowe propozycje menu na przyjęcie z okazji Komunii lub Chrztu.

Catering na chrzciny

Propozycja nr 1

Zupa:
Domowy rosół z kury, podany z makaronem

Dania główne:
Faszerowane bioderka z kurczaka w sosie kurkowym
Pieczone roladki wieprzowe w sosie węgierskim
Młode ziemniaczki z wody z aromatycznym świeżym koprem
Młoda kapustka z wędzonym boczkiem i nutką kopru
Wybór świeżych surówek

Przekąski zimne:
Półmiski mięs pieczystych z własnego wyrobu (m.in. karkówka, boczek, schab ze śliwką/morelą, indyk, pasztet, kabanosy i salami)
Rożki z szynki babuni z musem jajeczno-chrzanowym
Terrine z kurczaka z suszonymi pomidorami i/lub szpinakiem
Śledź na jajeczku w sosie tatarskim
Jajo z szynką na sałatce jarzynowej
Mix sałat z grillowanym kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i chrupiącymi grzankami z dipem miodowo-musztardowym
Sałatka z blanszowanymi brokułami i konserwowym selerem

Deser:
Tort komunijny (śmietanowy lub czekoladowy)

Pełna oferta na komunie i chrzciny
w formacie PDF - pobierz.

Catering na komunię

Propozycja nr 2

Zupa:
Aksamitny krem borowikowy z chrupiącymi grzankami

Dania główne:
Pieczona polędwica owijana boczkiem i faszerowana śliwką w sosie myśliwskim
Pieczona złocista rolada z indyka faszerowana pieczarką i serem z sosem pieczeniowym
Kluski śląskie
Młode ziemniaczki z wody z aromatycznym świeżym koprem
Buraczki na ciepło
Wybór surówek

Przekąski zimne:
Półmiski mięs pieczystych z własnego wyrobu (m.in. karkówka, boczek, schab ze śliwką/morelą, indyk, pasztet, kabanosy i salami)
Półmiski serów polskich i francuskich
Tortilki z wędzonym łososiem na sałacie rukola w balsamicznym vinegret
Tymbaliki drobiowe
Schab po warszawsku
Terrine z kaczki z owocami
Szczupak faszerowany
Sałatka caprese z balsamicznym vinegret
Sałatka z aromatycznym wędzonym boczkiem
Sałatka z blanszowanymi brokułami i konserwowym selerem

Deser:
Tort komunijny (śmietanowy lub czekoladowy)